Autoaasta 2020: Need on 10 ootamatut elamust ja 5 kõige ägedamat autot

Copy
2. koht aasta kõige ägedamate autode top'is: Porsche Taycan
Suurepärane insenerisaavutus. Ent jääb paljudele kaugeks, sinna pole midagi parata.
2. koht aasta kõige ägedamate autode top'is: Porsche Taycan Suurepärane insenerisaavutus. Ent jääb paljudele kaugeks, sinna pole midagi parata. Foto: Porsche

Aasta tagasi oleks ma aasta kokkuvõttes rääkinud ilmselt McLaren 720S-st, BMW M2st, Alpine A110st. Sellel aastal räägin inimtühjast maanteest. Õnneks mitte ainult. Oli ka palju ägedat, näiteks kasvõi need viis aasta kõige ägedamat autot.

2020 suurim autoelamus

See aasta algas märtsi lõpus. Riigid panid end üksteise järel lukku, Eesti ka. Kõik, mis oli enne, oli selgelt lõppenud. Edasi tuli teadmatus. Sõitsin Tallinnast Tartu poole. Oli tööpäeva õhtupoolik ja sellisel ajal on Tallinna-Tartu maantee alati tihedalt liiklust täis. Tollel märtsikuu õhtupoolikul oli teisiti. Ma olin maateel üksi. Täiesti. Üksi. Mulle ei tulnud vastu ainsatki autot, kui välja arvata üks eksinud ilmega veok pärast Põltsamaad. Ma ei jõudnud kellelegi järele ega sõitnud kellestki mööda. Minust ei sõitnud keegi mööda. Ma olin täiesti üksi maanteel kogu tee Tallinnast Tartuni välja.

See on mu suurim autoelamus 2020. Mitte miski, mis tuli hiljem, ei suutnud seda ületada. Ja see tühi kaks tundi teed ei kordunud enam kunagi. Hea seegi.

Instagram

2020 sulges meid oma ruumidesse. Olen alati Instagramist lugu pidanud, lihtsalt tuleb hoolikalt valides koostada oma newsfeed. Olen sel aastal veetnud instas rohkem aega kui võib-olla tervislik, aga mu maailm on kindlasti selle tõttu olnud avaram.

Kas mul oleks kedagi soovitada? Raske, aga olgu. Autofotograafidest @patrikjohall näiteks. Ta töötab palju Volvole ja tema fotod on Skandinaavia cool kõige kõrgemas puhtusastmes. Aga mu selle aasta lemmik number üks on kahtlemata @endurak666. Hiljaaegu häkiti tema account’i sisse ja tehti nii katki, et 47 000 jälgijaga lehte ei saanudki taastada. See on nüüd siis tema uus account. Parimas mõttes hull Poola mootorrattur, kes hüppab, ronib, kukub ja teeb seda kõike kolakate matkaratastega (220+ kg). Ei võta nõmedaid riske. Respect!

Elektriauto sai valmis

Sellel aastal algas elektriautode ajastu koos kõigi oma probleemidega. On üks, mis selge – autod ja transport lähevad uuel kümnendil jõudsalt (veel) kallimaks.

Kuid aasta elamustesse sobib üksiknäide.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles