Haaberstis vabastati romude arvelt üle saja parkimiskoha

Brita-Maria Alas
Copy
Mupo eestvõtmisel lahkus Põhja-Tallinnast kuulus romukallur. pilt on illustratiivne.
Mupo eestvõtmisel lahkus Põhja-Tallinnast kuulus romukallur. pilt on illustratiivne. Foto: Erakogu

Väike-Õismäel ja Astangul vabastati liikluskõlbmatute sõidukite arvelt vabanenud 137 parkimiskohta, ligi 70 autoromuga veel töö käib. 

Haabersti linnaosavanem Andre Hanimägi nentis, et tänased magalarajoonid on planeeritud ja rajatud aastakümneid tagasi, kui sõidukeid oli palju vähem. «Täna oleme aga paraku olukorras, kus sõidukid ei mahu enam hoovidesse ära. Seetõttu on iga parkimiskoht oluline ja väga väärtuslik,» ütles linnaosavanem.

Eelmisel aastal vabastati munitsipaalpolitseiga koostöös veidi alla saja parkimiskoha, tänavu aga 137, rääkis Hanimägi. «Endiselt leidub linnaosas aga neid sõidukeid, mis on aastateks liikumatult oma kohale jäänud,» lisas ta.

Ühtlasi kutsutakse elanikke üles ise pikalt seisma jäänud sõidukeid mujale viima või utiliseerima, et vabastada parkimiskohad neile, kes seda igapäevaselt vajavad. Pikalt seisma jäänud sõidukid takistuseks nii tänavate koristamisel kui ka lume lükkamisel.

Tallinna Munitsipaalpolitsei Ameti menetluse ja piirkonnatöö osakonna peainspektor Talehh Gusseinov sõnul tegeletakse autoromudega pidevalt. «Me otsime üles sõidukite omanikud ja selgitame neile, et kui autot enam ei kasutata, siis tuleks ta tänavalt ära viia või anda utiliseerimisele,» rääkis Gusseinov ning lisas, et sõiduki omanikul on võimalus oma sõiduk üle anda jäätmekäitlejale ja vastavalt hinnakirjale selle eest nendelt ka tasu saada.

Samuti tuletas inspektor meelde, et sõidukit ostes või müües tuleks koheselt selle paberid korda ajada, et vältida edasisi sekeldusi. «Meie töös on tulnud ette mitmeid juhtumeid, kus liikluskõlbmatu sõiduki omanikuga kontakti saades selgub, et sõiduk on juba aastaid tagasi maha müüdud. Paraku on aga jäänud paberid vormistamata ning nüüd tuleb endisel omanikul juba romuks saanud sõidukiga uuesti tegeleda,» ütles Gusseinov. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles