Jaan Kivistik: liikluses tuleks olla arukas (6)

Jaan Kivistik
, Eesti maaülikooli emeriitdotsent
Copy
Talvised teeolud nõuavad erilist ettevaatlikkust.
Talvised teeolud nõuavad erilist ettevaatlikkust. Foto: Ove Maidla

Jõulupühi ja aastavahetust tähistatakse ka alkoholiga. Mõnikord ulatub päeva jooksul roolis tabatud joobes juhtide arv poolesajani. Siin on, millele mõelda ja mida ette võtta, et mitte rikkuda uue aasta rõõmu liiklusõnnetusega ja olla üldse uuel aastal liikluses arukam, kirjutab Eesti Maaülikooli emeriitdotsent Jaan Kivistik.

Autoroolis on kirjutajal tulnud olla aastakümneid, seda nii ametiautodega kui ka oma pere autodega. Loomulikult on liikluses aegade jooksul endalgi üht-teist juhtunud, kuid õnneks mitte midagi rasket.

Üks ootamatu juhtum tekkis aastaid tagasi Tartust Tallinna suunduval maanteel. Linnapiirist väljumisel tavaliselt suurendatakse sõidukiirust. Seekord olin sunnitud järsult pidurdama. Nimelt tormas paremalt poolt otse auto ette teele naisterahvas, vastu tuli aga sõiduauto. Seega vasakule pööramisel olnuks kokkupõrge vältimatu. Paremale pööramist takistas võimalus, et tundmatu pöördub tagasi teepeenrale. Otsus tuli teha viivitamatult ja õnneks oli äkkpidurdamine ainuõige.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles