Tallinna loomaaed ehitab 3,7 miljoniga vihmametsa ekspositsioonihoone

Postimees
Copy
Tallinna loomaaed
Tallinna loomaaed Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Tallinna loomaaed sõlmis Kagu-Aasia troopilise vihmametsa ekspositsioonihoone ehitamiseks lepingu ettevõttega Ehitus5ECO OÜ, ehituslepingu maksumus on üle 3,7 miljoni euro.

Ekspositsioonihoone, mis ehitatakse Pilvemetsa projekti raames, ehitustööd algavad 2021. aasta alguses. Hoone valmimise tähtaeg on 2022. aasta 30. juuli, teatas Tallinna loomaaed.

Pilvemetsa projekti abikõlblik kogumaksumus on ligi 5 miljonit eurot. Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) rahastab projekti Euroopa Regionaalarengu Fondi pereturismi atraktsioonide arendamise meetmest ligi 2,5 miljoni euroga.

Tallinna linn eraldab projekti toetuseks samuti ligi 2,5 miljonit eurot. Täiendavalt panustab Tallinna linn EAS-i rahatusega projekti eelarvele omavahendeid mitteabikõlblike kulude katteks.

Projekti raames rajatakse loomaaeda kaasaegne ja terviklik vihmametsa ekspositsioon koos toitlustus- ja puhkealaga. Viimasest avaneb vaade nii vihmametsale kui ka kõrval asetsevale Tiigriorule.

Ekspositsioonis leiavad endale elupaiga Kagu-Aasia troopilise vihmametsa liigid, sealhulgas pisikiskjad, linnud ja kahepaiksed. Rõhk on ohustatud liikidel.

Külastajatele avatakse ekspositsioon 2023. aasta kevadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles