Politseiautos vanu trahve maksta ei saa

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinik Vahur Djakov näitab politseibussi paigaldatud kaardimakse terminali.
Politseinik Vahur Djakov näitab politseibussi paigaldatud kaardimakse terminali. Foto: Andres Haabu

Politsei hinnangul suhtuvad inimesed väga positiivselt võimalusse maksta oma trahvid ära kohe politseiautos. Maksta saab siiski vaid äsja määratud trahve ning varasemate pattude lunastamiseks pole mõtet politseiauto poole pöörduda.

«Inimesed on selle üllatavalt positiivselt vastu võtnud, sest kolme päeva jooksul, mil oleme sellega tööd teinud, on 24 kiirmenetluse otsusest, mille oleme välja kirjutanud, maksnud kuus inimest kaardiga ära,» rääkis vanemliikluspolitseinik Vahur Djakov.

Djakovi sõnul on summad ulatunud kuni 100 euroni.

«Maksta saab kõiki trahve, mis on politseiniku poolt võimalik välja kirjutada kiirmenetluse korras,» ütles ta. Maksta ei saa siiski vanu trahve. See tähendab, et pole mõtet politseiauto aknale koputada ja paluda eelmisel päeval saadud trahvi maksmiseks makseterminali.

Djakov rääkis, et makseterminali idee tuli sellest, et kodanikud on palju küsinud, kas rahatrahvi on võimalik kohe kohapeal ära maksta.

«Eriti palju küsivad seda Eestit läbivad välismaalased, kes autodega liiklevad ja on mingi asja vastu patustanud,» seletas ta. «Nad on huvitatud rahatrahvi kohe maksmisest, et neil kodus enam sellega probleeme poleks, sest nad võivad selle ära unustada.»

Need kuus, kes on terminali seni kasutanud, olid siiski eestlased.

«Need on kõik meie vabariigi kodanikud olnud ja äärmiselt positiivselt sellesse suhtunud,» kinnitas Djakov.

Makseterminal on praegu peal kümnel liiklusbüroo autol.

«Kuna me liigume üle terve vabariigi, siis võivad inimesed sellega igal pool kokku puutuda,» märkis ta. See, kas terminalid pannakse ka teistesse masinatesse, oleneb sellest, kui suur on inimeste huvi.

Djakov rääkis, et katseperioodi jooksul inimestel pangakaardiga maksmisel kindlasti mingisugust lisakulu ei teki. Katseperiood kestab kuni juuni lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles