Laienev PPA lennusalk värbab juurde piloote ja teisi meeskonnaliikmeid

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
PPA helikopter.
PPA helikopter. Foto: Reelika Riimand / PPA

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) värbab lennusalka juurde nii piloote, pinnaltpäästjaid kui teisi meeskonnaliikmeid, et lühendada ööpäevaringset väljakutsetele reageerimise aega.

Järgnevatel aastatel värbab PPA lennusalka lisaks paarkümmend töötajat, kelle seas nii piloodid, vintsioperaatorid, pinnaltpäästjad, tehnikud ja teised. «Täiendavate meeskonnaliikmetega komplekteeritakse lõpuni olemasolevad kopterimeeskonnad. Lisaks moodustatakse juurde täiendavaid neljaliikmelisi kopterimeeskondi, kuhu kuuluvad kapten, teine piloot, vintsioperaator ning pinnaltpäästja,» selgitas PPA lennusalga juht Rain Jõeveer.

Tema sõnul on meeskonna laiendamise eesmärgiks tõsta oluliselt lennusalga võimekust ning lühendada seeläbi ka ööpäevaringset väljakutsetele reageerimise aega.

Ainuüksi sel aastal on lennusalk erinevatesse otsingu- ja päästetöödesse, seire- ja meditsiinilendudesse panustanud tuhandeid lennutunde. Näiteks reageeriti 16 väljakutsele, kus inimesed olid merel hätta sattunud ning 32 juhtumile, kus selgitati maastikul kadunuks jäänud inimeste asukohta. Lisaks tehti kopteriga 85 meditsiinilendu, millest enamus haiglate vaheline kiire transport, aga lisaks ka haigete transport saartelt mandrile haiglasse.

Jõeveer märkis, et tänavu suvest reageerib lennusalk koostöös PERHiga lisaks ka raskematele liiklusõnnetustele, et eluohtlikus seisus kannatanuid kiiremini haiglasse meedikute hoole alla jõuaks. «Projekti käivitamisel prognoositi, et aastas võib tekkida kümmekond juhtu, kus raskele avariipaigale sõites annab lennuvahend maismaasõidukitega võrreldes olulise eelise. Täna, vähem kui poole aastaga on kopterimeeskond juba reageerinud enam kui kümnele sellisele liiklusavariile ning osutanud elupäästvat abi raskes seisus kannatanute kiirel transpordil haiglasse,» kirjeldas lennusalga juht.

Igapäevaste tööülesannete ja väljakutsete kõrval teeb lennusalk veel ka seirelende tuvastamaks piiriülest ebaseaduslikku tegevust, samuti tehakse seirelende Eesti merealal võimalike merereostusjuhtumite tuvastamiseks.

PPA lennusalga kasutuses on kolm AW139 tüüpi kopterit, King Air B-350ER seirelennuk ja Cessna C-172 neljakohaline väikelennuk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles