Reinsalu sai meeldiva aastalõpuüllatuse: Eestisse tuleb India saatkond (2)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Välisminister Urmas Reinsalu.
Välisminister Urmas Reinsalu. Foto: PIOTR NOWAK/EPA

India valitsus kiitis heaks kolme uue saatkonna avamise: Eestis, Paraguays ja Dominikaani Vabariigis. 

Eile otsustas India peaminister Shri Narendra Modi, et uuel aastal avatakse kolm uut India saatkonda: Eestis, Paraguays ja Dominikaani Vabariigis. 

Eesti välisminister Urmas Reinsalu (Isamaa) leiab, et tegemist on väga meeldiva üllatusega aasta lõpul. «Sellele uudisele aitasid kaasa meie diplomaatide visa töö, India asepresidendi edukas visiit, minu kohtumised India peaministri ja välisministriga ning muidugi Tallinna linna otsus rajada Mahatma Gandhi ausammas,» selgitas välisminister Reinsalu. 

India peaminister Narendra Modi. 
India peaminister Narendra Modi. Foto: ADNAN ABIDI/REUTERS/Scanpix

India peaminister selgitas, et kui India avab nendes riikides oma saatkonna, aitab see kasvatada India diplomaatilist jalajälge, süvendada poliitilisi suhteid. Lisaks võimaldab kohapealne esindus kaubanduse arengut, investeeringute kasvu, hõlbustab inimestevahelisi kontakte ja aitab koguda toetust India välispoliitilistele eesmärkidele.

Veel märkis peaminister, et nendes riikides aitab saatkond kaitsta ka India kogukonda ning nende huve. «Meie välispoliitika eesmärk on luua sõbralike riikidega sõlmitud partnerlussuhete kaudu soodne keskkond India majanduse ja poliitiliseks arenguks,» selgitas India peaminister Shri Narendra Modi. 

Välisminister Urmas Reinsalu ütles, et India on suur Eesti sõber ning tehakse ka koostööd ÜRO Julgeolekunõukogus, kuhu India kuulub järgmisest aastast. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles