Aastavahetusel andsid politseile enim tööd koduvägivallajuhtumid (1)

Nele Kullerkupp
, reporter-toimetaja
Copy
Politsei.
Politsei. Foto: Marko Saarm

Aastavahetuse eel ja järel andsid politseile üle Eesti enam tööd koduseinte vahel aset leidnud vägivallajuhtumid. Politsei- ja Piirivalveameti (PPA) operatiivjuht Rain Jõeveer kirjeldas, et möödunud ööpäeval said politseinikud üle Eesti 56 väljakutset kodudesse, kus vana aasta ärasaatmine või uue tervitamine toimus vägivalla saatel.

«Kui keskmiselt saab politsei päevas ligi 30 perevägivalla väljakutset, siis pühade ajal, mil muuhulgas tarvitatakse tavalisest rohkem alkoholi, selliste hädaabiteadete hulk reeglina mitmekordistubki. Paljudel juhtudel olid tüli osapooled alkoholi liigtarbinud nii, et tüliks leiti põhjust millest tahes. Näiteks sai politsei väljakutse, kus ema ja poeg pöörasid tülli telekanali vahetamise tõttu ning kasutasid konflikti klaarimiseks teineteise suhtes vägivalda,» rääkis Jõeveer.  

Üks tõsisem lähisuhtevägivalla teade laekus politseile 1. jaanuari hommikul Ida-Virumaalt, kus keskealine mees lõi noaga oma elukaaslast. Õnneks ei olnud kannatanud vigastus eluohtlik ning kiirabi andis naisele abi. Politsei pidas mehe kuriteos kahtlustatavana kinni.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles