Infotelefonid kolisid ühe numbri alla (1)

Brita-Maria Alas
Copy
Kriisitelefon 1247 on häirekeskuse hallatav üleriigiline abi- ja infotelefon.
Kriisitelefon 1247 on häirekeskuse hallatav üleriigiline abi- ja infotelefon. Foto: Aivar Aotäht

Kevadel loodud riikliku koroonainfo telefoni 1247 alla koondati 1. jaanuarist ka keskkonnainfo telefon 1313 ja maanteeinfo telefon 1510.

Muudatus on seotud häirekeskuse töö ümberkorraldamisega, mille käigus koondatakse kõik seni hallatavad abi- ja infotelefonid ühtse riigiinfo numbri 1247 alla. Ühtset numbrit on lihtne meeles hoida – see on 1 number, kuhu saab helistada 24/7.

Numbrile 1247 helistamine on tasuta.

«Liigume suunas, et inimestel oleks abi vajades võimalikult vähe vaja telefoninumbreid meeles pidada,» selgitas Maanteeameti teehoiudirektor peadirektori ülesannetes Raido Randmaa. «Seetõttu läheme senise numbri 1510-ga juba tuttavaks saanud telefoninumbri 1247 alla.»

Numbrite üleminek protseduuriliselt midagi ei muuda, selgitas keskkonnainspektsiooni nõunik Himot Maran. Häirekeskuse operaator edastab teated kokkulepitud korra järgi vastava maakonna inspektoritele. Juhul, kui teade ei puuduta keskkonnaametit (1. jaanuarist ühinesid keskkonnainspektsioon ja keskkonnaamet), siis suunatakse teade vastavale ametkonnale,» selgitas keskkonnainspektsiooni nõunik Himot Maran.

Jaanuari jooksul vahetatakse välja kõik teede ääres olevad infotahvlid, kuhu märgitakse uus number, samuti vahetatakse info looduses olevatel infotahvlitel. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles