Ajakirjanduseksperdid kommenteerivad: mida arvata Isamaa meediakriitikast? (18)

Meinhard Pulk
, reporter
Copy
Meediakriitikaga on esiplaanil olnud välisminister Urmas Reinsalu ning erakonna esimees Helir-Valdor Seeder
Meediakriitikaga on esiplaanil olnud välisminister Urmas Reinsalu ning erakonna esimees Helir-Valdor Seeder Foto: Erik Prozes / Postimees

Isamaa juhtivad poliitikud on viimastel nädalatel taas aktiivsemalt võtnud ette ajakirjanduse rolli ühiskonna meelerahu kujundamisel. Kuidas kommenteerivad ajakirjandus- ja kommunikatsioonieksperdid valitsuserakonna meediakriitilisi avaldusi? Postimees suhtles sel teemal Tiit Hennoste, Marju Himma-Kadaka ning Ilmar Raagiga.

Etteheiteid, nagu teeks meedia ühiskonnale karuteene, kui võimendab koalitsioonipartner EKRE sõnavõtte ning üldisi lahkhelisid, on Isamaa teinud praeguse valitsuse algusest alates.

Novembris leidis erakonna juht Helir-Valdor Seeder, et EKRE kommunikatsioonistrateegia «Provotseerida, eskaleerida ja improviseerida» on suuresti õnnestunud just meedia abil. «Seni on see õnnestunud väga suurel määral, kuna Eesti ajakirjandus on osutunud selle strateegia tööriistaks. Kui meedia ei võta vedu, siis no mida sa provotseerid ja eskaleerid?» rääkis Seeder toona Postimehele, pannes rõhu ajakirjanike oskusele terad sõkaldest eraldada.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles