Keskerakond nõuab siseministrilt Heete Simmi töötamise kohta aru

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei peamaja Tallinnas.
Politsei peamaja Tallinnas. Foto: Toomas Huik

Riigikogu Keskfraktsioon esitas täna siseminister Jüri Pihlile arupärimise, milles küsitakse riigireetmisele kaasaaitamises kahtlustatava Heete Simmi töötamise kohta politseiametis, kus ta võib kokku puutuda sisejulgeolekut tagavate dokumentidega.

«Heete Simm ei tegutse küll enam õigusteeninduse talituse juhatajana, kuid töötab endiselt politseiametis juristina, kuigi on samal ajal riigireetmisele kaasaaitamises kahtlustatav,» ütles Keskerakonna fraktsiooni liige Kalle Laanet.

Tema sõnul on politseiameti näol tegemist riigi julgeoleku seisukohalt väga olulise riigiasutusega ning praegu on tekkinud olukord, kus kuriteos kahtlustaval on juurdepääs lepingutele ja muudele sisejulgeolekut tagavatele olulistele dokumentidele.

Arupärijatele teadaolevalt on siseministril perekond Simmidega isiklikud suhted ning neid huvitab, kas see võiks olla põhjuseks, miks ministeerium ei algatanud politseiteenistuse seaduse muutmise seadust, mis käsitleb riigireetmise eest süüdimõistetud isikul politseipensioni maksmise peatamist.

Samuti tahavad keskerakondlased teada, kas siseminister peab vastuvõetavaks olukorda, kus politseiametis töötab riigireetmisele kaasaaitamises kahtlustatav isik.

Saadikuid huvitab, kas prokurör on teinud eeluurimiskohtunikule taotluse kahtlustatava ametist kõrvaldamiseks ja kui seda ei ole tehtud, siis mis põhjustel.

Keskerakondlased tahavad teada, kas Heete Simmi tänane jätkamine politseiametis võib kahjustada Eesti julgeolekut ning mida kavatseb minister teha taunimisväärse olukorra lahendamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles