Tartlased saatsid aastat ära ikka südalinnast

Vilja Kohler
, ajakirjanik
Copy
Emajõe ääres ja Raekoja platsil tervitas 2021. aastat mitu korda vähem inimesi kui varasematel aastatel uut aastat.
Emajõe ääres ja Raekoja platsil tervitas 2021. aastat mitu korda vähem inimesi kui varasematel aastatel uut aastat. Foto: Margus Ansu

Aastavahetuseks kogunes mitusada inimest Tartu südalinna ilutulestikku vaatama, kuigi linnavalitsus oli otsustanud seekord tulevärki mitte korraldada ning politsei ja terviseamet kutsusid üles kesklinna mitte kogunema. Südalinnas möödus aastavahetus politseile rahulikult, mujal aga mitte.

Pea pool tundi enne südaööd oli kesklinnas Pirogovi park seltskondi täis. Raeplatsil oli samal ajal sadakond inimest hajutatult, Rüütli tänav oli tühi. Oli näha ka turvamehi, keda linnavalitsus oli lubanud rohkem välja panna, et takistada aastavahetusel suurte seltskondade kogunemist ja segunemist.

Emajõe kallastele kogunesid inimesed kümmekond minutit enne südaööd. Siis hakkas rahvamass liikuma ka raekoja juurest Emajõe poole. Kui südaööni oli jäänud umbes viis minutit, oli raeplatsile ja Emajõe äärde tulnud silma järgi hinnates ligikaudu 300 inimest. Inimesed hakkasid ilutulestikku laskma juba enne uue aasta algust, seda tehti alguses Emajõe vasakult kaldalt vana Atlantise klubi kõrvalt, hiljem ka paremalt kaldalt. Tulevärki paistis samuti Annelinna, Toomemäe ja Tartu ülikooli Delta õppehoone poolt. Veerand tundi pärast südaööd asutasid esimesed seltskonnad kesklinnast lahkuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles