Aarne Seppel: head uut viiruseaastat!

Aarne Seppel
, toimetaja
Copy
Aarne Seppel
Aarne Seppel Foto: Erik Prozes

Uue aasta esimesed päevad katsid peaaegu kogu Eesti lumega. Sellega seoses tahaks viimaste päevade viiruseteateid kangesti lugeda sümboolses võtmes: valged jõud seljatavad tumeduse väed. Optimismiks võib ikka põhjuse leida, iseasi, millele see tugineb.

Teadusnõukoja eestkõneleja professor Irja Lutsar ütles jõulujärgseid peaaegu poole väiksemaid positiivsete diagnooside arve kommenteerides: «On see hea või halb, seda näitab aeg» (Delfi, 2.01.21). Luuleklubi on kaunis, aga arvud näitavad tegelikkust ikkagi halastamatult. Nädal enne jõule tõi juurde 3750 Covid-19-diagnoosi, jõulunädal 150 võrra vähem, kuid uue aasta algus toob ilmselt uue nädalarekordi enam kui 4000 uue nakatunuga. Ja seda ajal, mil nädalas tehtud testide on arv kahe kuu väikseim.

Napilt enne suuri pühi kehtestas valitsus Harjumaale piirangud – kõik lõbustusasutused ja söögikohad pandi kinni. Liiga vähe, liiga hilja, tahaks hüüda. Nii nagu terve hilissügise oleme kuulnud kohtadest, kus viirus ei levi, saime ka pärast piiranguid mitmehäälselt kuulda, kus viirus seda mingil juhul ei tee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles