Uued seadused hakkasid kehtima

Aimar Altosaar
, toimetaja
Copy
Kergliikuritel tohib sõita kuni 25 kilomeetrit tunnis ja reeglite rikkumisel saab trahvi.
Kergliikuritel tohib sõita kuni 25 kilomeetrit tunnis ja reeglite rikkumisel saab trahvi. Foto: Eero Vabamaegi/Postimees

Äsja kehtima hakanud seaduste ja seadusemuudatuste puhul torkab silma, et seadusandja on olnud paindlik ja järjekindel. Varem ­lubatu, mis seni eriti ei toiminud, peaks nüüd toimima. Kõige suuremad ja väga oodatud muudatused puudutavad puudega inimesi, toetusi, pensione ja üldse sotsiaalvaldkonda.

Ja uudis neile, kellele meeldib liikuda selliste tõukerataste, rulade ja muude vahenditega, millel elektrimootor küljes: nendega sõitmine on nüüd täiesti seaduslik, kuid mõningate piirangutega.

Puude määramise uus kord. Alates 1. aprillist teeb sotsiaalkindlustusameti ekspertarst kindlaks puude ja selle raskusastme, võttes aluseks terviseandmed.

Praegu peab taotleja puude raskusastme tuvastamiseks ise puuet kirjeldama.

Niisamuti ei pea enam ühe või kolme aasta tagant, vastavalt puude raskusastmele, määrama laste puuet. See määratakse kuni laste tööealiseks saamiseni. Seda siis, kui tegu on muutumatu või progresseeruva seisundiga. Seega lahendatakse segadust tekitanud olukord, kus puudega lapsed nii mõnigi kord toetusest ilma jäid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles