PERH plaanib Seewaldi kinnistu maha müüa (9)

Brita-Maria Alas
Copy
Pildil lehti riisuvad patsiendid ja kliiniku töötajad.
Pildil lehti riisuvad patsiendid ja kliiniku töötajad. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/EMF

Täna veel endise Seewaldi suvemõisa aladel tegutsev Põhja-Eesti regionaalhaigla psühhiaatriakliinik kolib paari aasta pärast Mustamäele rajatavasse meditsiinilinnakusse. Ühtlasi kavatseb PERH Paldiski maanteel asuva kinnistu maha müüa, kirjutab ERR-i uudisteportaal.

Seewaldi mõisa aladel asuva psühhiaatriakliiniku kompleks koosneb 21 tänaseks amortiseerunud erinevast hoonest, millest osa on kaitse all ning vajavad säilitamist ja taastamist. Olenemata sellest on PERH-i juhatuse esimehe Agris Peedu sõnul kinnistul juba huvilisi ning koostöös Riigi Kinnisvara Aktsiaseltsiga on kavas koostada detailplaneering. «Kui me saame detailplaneeringu peale, siis see müük on mõistlik ja näiteks sellest müügist saaks regionaalhaigla ehitada endale ühe täiendava meditsiinikorpuse,» rääkis Peedu. 

Tallinna abilinnapea Andrei Novikovi hinnangul võiks kinnistu jääda ka edaspidi riigi kätesse: «Sinna võiks kavandada mingi avaliku funktsiooni, see tagaks sellele sisuliselt metsas asuvale alale võimalikult hea ja avalikkusele suunatud funktsiooni,» kirjeldas ta. 

Psühhiaatriakliinik Mustamäe meditsiinilinnakus võimaldaks PERHI andmeil lihtsamini teiste erialade spetsialistidega konsulteerida ning patsiente uuringutele saata, samuti vähenevad toidu- ja transpordikulud. Samuti tagaks uus asukoht psühhiaatriakliiniku patsientidele paremini anonüümsuse. Uue psühhiaatriakliiniku ettevalmistustööd on alanud ning J.Sütiste tee 21 aadressile kerkiv kompleks peaks valmima 2023. aastal. 

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles