Postimehe aasta inimene Arkadi Popov: küll me vaktsineerime kõik, keda vaja, aga see võtab natuke aega (4)

Toomas Kask
, Saatejuht
Copy
Postimehe peatoimetaja Mart Raudsaar annab Arkadi Popovile aasta inimese tiitliga kaasnevat meene. 
Postimehe peatoimetaja Mart Raudsaar annab Arkadi Popovile aasta inimese tiitliga kaasnevat meene. Foto: Sander Ilvest

Postimehe aasta inimene 2020 Arkadi Popov kinnitas Postimehe otsesaates, et koroonaviiruse teise laine saabumise eel oli terviseameti kriisikeskusel tegevusplaan olemas. «Igal tasandil peavad olema plaanid ja inimesed peavad oma tegude eest vastutama. Nii on kõigil inimestel, kes kriisi lahendavad, sada korda kergem,» nentis ta.

Teil on täitumas ilus ümmargune arv: olete töötanud kiirabis 30 aastat. Kas teil on meeles ka täpne kuupäev, mil kiirabis tööd alustasite?

Esimene päev oli selline, kus ma tulin kiirabisse praktikale. Siis ma õppisin veel tervishoiu kõrgkoolis, tollal oli see meditsiinikool. See oli 1989. aastal, ehk rohkem kui 30 aastat tagasi. Mäletan seda hästi, minu jaoks oli see väga põnev päev. Mul oli võimalik sõita koos kiirabibrigaadiga, kusjuures arstiga, kellega ma pärast aastaid koos töötasin. Me saime väga headeks sõpradeks. See oli mulle väga õpetlik ja natuke nalja sai ka. Muu hulgas kuulsin esimest korda meditsiinilist anekdooti. Sain aru, et see on väga huvitav elukutse ja tahan seda tööd teha.

Milline oli see anekdoot?

Ma ei hakka seda praegu rääkima, sest seda ei ole sobilik igal pool rääkida (naerab).

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles