Mehhiko miljardär päästab New York Timesi

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carlos Slim.
Carlos Slim. Foto: AP / Scanpix

Mehhiko miljardär Carlos Slim Helú investeerib raskustesse sattunud meediaettevõttesse New York Times Company hiigelsumma.


Le Figaro teatel laenab maailma rikkaimate inimeste edetabelis investeerimispankur Warren Buffetti järel teist kohta hoidev Slim New York Timesile võlgade maksmiseks kuueks aastaks 250 miljonit dollarit. Laenu intressimäär on seejuures 14 protsenti, millest 11 protsenti tasutakse sularahas ja ülejäänu obligatsioonidega.

Liibanoni päritolu mehhiklase omandusse kuulub 6,4 protsenti New York Times Company aktsiaportfellist, kuid ta ei kuulu ettevõtte juhtkonna koosseisu, kirjutas New York Times oma koduleheküljel.

Times Company juhatuse esimehe Janet Robinsoni kinnitusel jääb ettevõte vaatamata hiigelinvesteeringule endiselt Sulzbergerite perekonna omandusse.

«See kokkuleppe suurendab meie finantspaindlikkust, mille abil me saame viia ellu oma pikaajalise strateegia,» kinnitas Robinson, kelle sõnul otsitakse ka teisi võimalikke rahastajaid, sest ettevõte peab maiks tasuma 400 miljoni dollarilise laenu, vahendas AFP.

Reklaamimüügi vähenemise tõttu raskustesse sattunud firma, kuhu kuulub ka teine tuntud väljaanne International Herald Tribune, on pannud müüki ka oma osaluse Boston Red Soxi nimelises pesapallimeeskonnas. Ettevõtte teatel vähenes reklaamimüügist saadav tulu aastaga üle 20 protsendi.

Slim tegutseb peamiselt telekommunikatsiooni sfääris, kuid talle kuuluvad ka mitmed kindlustusfirmad, jaemüügikett, kaevandusfirmad, pank, tubakakompanii, restoranikett ja paljud teised ettevõtted.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles