Kaitsevägi soetab Eesti ettevõttelt 1,5 miljoni eest sihtmärke (1)

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Automaatrelvad lasketiirus. Illustreeriv foto.
Automaatrelvad lasketiirus. Illustreeriv foto. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kaitseinvesteeringute keskus sõlmis kohaliku väljaõppevahendite tootja Eli OÜ-ga 7-aastase raamlepingu, et soetada kaitseväele kaugjuhitavad tõusvad sihtmärgid.

Kaugjuhitavate jalaväesihtmärkide komplekt Hardy on välisüsteem käsitulirelvadest tõusvate märkide tulistamiseks. Antud süsteemi eeliseks on kergus, mobiilus, varasem kasutajakogemus, mis tagab kiire ja efektiivse väljaõppe jalaväeüksuste tulevõime suurendamiseks, teaba Kaitsevägi.

«Meie jaoks on oluline, et Eestis on olemas ettevõtted, kes suudavad toota konkurentsivõimelisi kaitsevaldkonnas vajaminevaid tooteid. Arvestades asjaoluga, et kaitsevägi on kasutanud Eli OÜ poolt toodetud Hardy sihtmärkide süsteeme nüüdseks juba paarkümmend aastat ja süsteem on tõestanud oma töökindlust, oli väga oluline ka hoolduse ja süsteemide ühilduvuse seisukohast hankida juurde just Eestis toodetud tõusvaid sihtmärke,» ütles Kaitseinvesteeringute keskuse relvastuse kategooriajuht Ramil Lipp.

Tõusvatel mehhanismidel on sisseehitatud programmid kaugjuhitavate parameetritega, tabamuste loendamise aruandlus, reguleeritav löögianduri tundlikkuse tase ja öine valgustus. Käeshoitavat raadiokontrollerit on lihtne ja intuitiivne kasutada kuni 1 km kauguselt.

Kokku soetatakse 1. ja 2. jalaväebrigaadile ning Kaitseväe Akadeemiale neli kolmekümne sihtmärgiga komplekti. Raamlepingu maht on ca 1,5 miljonit eurot.

Tutvustav video uutest sihtmärkidest:

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles