Eile sai positiivse Covid-19 proovitulemuse üle 1100 inimese (2)

Aarne Seppel
, toimetaja
Copy
Ida-Tallinna keskhaigla koroonaosakonna intensiivravi osakond.
Ida-Tallinna keskhaigla koroonaosakonna intensiivravi osakond. Foto: FOTO: TAIRO LUTTER

Terviseameti andmetel said eile koroonadiagnoosi 1104 inimest, kokku analüüsiti 7148 proovi, mis teeb positiivsete proovide osakaaluks 15,4 protsenti.

Mitte kõik positiivse vastuse saanud inimesed ei käinud proovi andmas kolmapäeval, suur osa oli oma testi teinud juba teisipäeval, nii jagunes osa positiivseid vastuseid ka teisipäeva, mis omakorda tõstis teisipäeval testi teinud ja positiivse vastuse saanud inimeste arvu 839 peale. Samasugune nihe tõstis esmaspäeva positiivse proovi andnute arvu enam kui 900ni.

Üldjuhul selline tagantjärele arvestamine suurt pilti ei muuda, kuid pühadejärgsel ajal saab niimoodi selgema pildi epideemia levikust Eestis. Nii esmaspäevane kui ka teisipäevane positiivse vastuse saanud inimeste arv on Eestis rekordiline.

Mulje viiruse leviku stabiliseerumisest lõid kahe pühade­nädala jooksul terviseameti raporteeritud suhteliselt madalad positiivsete proovide absoluut­arvud. Kui aga vaadata, milline oli positiivsete proovide osakaal kõigist proovidest, kasvas see pühadega 5–6 protsendi pealt 15 protsendile. See on seletatav suhteliselt vähese testimisega pühade ajal, mil tavapärase kuue tuhande kuni kaheksa tuhande testi asemel tehti kuni neli tuhat testi.

Kui nädala alguses väljendas sotsiaalminister Tanel Kiik veel ettevaatlikku optimismi ja julges rääkida viiruse leviku stabiliseerumisest, siis eilsel valitsuse pressikonverentsil optimismi väga ei olnud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles