ARUANNE LUGEJALE Ülle Harju: pool elu metsasõjas (1)

Ülle Harju
, reporter
Copy
Ülle Harju
Ülle Harju Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Postimehe metsasarja mõte oli välja selgitada, kas Eestis raiutakse metsa liiga palju või mitte. Kas on õigus jätkusuutmatu üleraie vastu protestivatel looduskaitsjatel või jätkusuutlikku raiemahtu kinnitaval keskkonnaministeeriumil?

Pahaaimamatu inimene eeldab, et kui jutt on jätkusuutlikust raiemahust, kasvab metsa juurde rohkem kui raiutakse. Selgus aga, et keskkonnaministeeriumi ametnik kirjutas n-ö lambist metsanduse arengukavva 2011–2020 sõna «jätkusuutlik» töösturite soovitud raiemahu juurde. «Metsakülluse» propaganda saatel läks käima hoogne raie, mille tagajärgede väljaselgitamist ministeerium andmeid varjates takistab.

Pühade ajal jäi näppu Postimehe omaaegne ajakiri Luup looga «Reformikirves riigimetsa kohal» (17.03.1997). Kirjutasin oma esimeses suures metsaloos, kuidas hiljem korruptsioonitehingute eest kohtus süüdi mõistetud keskkonnaminister Villu Reiljan koos toonase metsaameti peadirektori Andres Talijärvega lammutas metskondade võrgustiku, koondas kohalikud metsandustöötajad ja asutas riigimetsa majandamise organisatsiooni.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles