Anti Poolamets – musta töö tegija (10)

Henry-Laur Allik
Copy
Anti Poolamets
Anti Poolamets Foto: Sander Ilvest

Võiks arvata, et abielureferendumi korraldamisel on kõige olulisem roll Helmetel, kuid nii see ei ole. Referendum koalitsioonis kokku leppida ja eelnõu valmis kirjutada on lihtne, aga opositsiooni detailideni kavandatud obstruktsiooni kõrvaldada mitte.

Mart Helme vahetas novembri lõpus siseministri kohal välja põhiseaduskomisjoni endine esimees Alar Laneman. Riigikokku naasnud Helme võinuks rahvahääletuse ühe peaarhitektina võtta üle Lanemani senise koha ja hakata ise rahvahääletust läbi suruma, kuid seda pandi tegema hoopis Anti Poolamets, kes on põhiseaduskomisjoni juhtinud nüüd poolteist kuud ja kelle ainus töö on olnud opositsiooni seatud tõkke kõrvaldamine.

Poolamets tegutseb robustselt: kutsub erakorralisi istungeid kokku lühikese etteteatamisega ja piirab opositsiooni aega ettepanekuid selgitada. Koalitsiooni silmis võitleb ta riigikogu töö seiskamise vastu, opositsiooni silmis rikub seadust. Õiguskantsler, kes saab asja lõpuks riigikohtusse viia, aga vaikib ja täpset hinnangut Poolametsa tegevuse õiguspärasusele kuuleme alles tulevikus.

Kommentaarid (10)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles