Kuhu tasuks Maril tänavu investeerida

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Suvel avati Floridas asuv lõbustuspark Disney World pärast kuudepikkust kinniolekut taas.
Suvel avati Floridas asuv lõbustuspark Disney World pärast kuudepikkust kinniolekut taas. Foto: Octavio Jones/AFP

Need on ajad, mil tugevad brändid muutuvad tugevamaks,» ütles spordirõivaste tootja Nike tegevjuht John Donahoe konverentsikõnes eelmise kvartali majandustulemusi kommenteerides.

Nii ta on. Aasta tagasi investor Marile antud investeerimissoovitustes lähtusingi eelkõige sellest, et tegemist on tugevate ettevõtetega.

Sel aastal oli mullusest nimekirjast väga erinevat üsna keeruline koostada. Endiselt valitsevad majandust tugevad tehnoloogiahiiud ning aasta tagasi soovitatud Apple’i, Microsofti ja Alphabeti tõus avaldas muljet.

Majandusele tervikuna, iseäranis aga aktsiaturgudele ennustatakse head aastat.

Ka sel aastal tasub ikka mõelda tehnoloogiasektorile, sest kodus töötamine ja veebikoosolekud jäävad, pilvetehnoloogia maht kasvab ning tasapisi hakkab meie töödesse ja tegemistesse ilmuma viienda põlvkonna sidetehnoloogia 5G.

USA aktsiaturgudele andis viimastel päevadel tugeva tõuke USAs toimuv – mitte küll rahutused Washingtonis, vaid senatiliikmete valimised Georgia osariigis, mille tulemusena on demokraatide käes kontroll nii Valges Majas, Kongressis kui ka senatis, mis tähendab, et ametisse astuval presidendil Joe Bidenil saavad olema tegutsemiseks vabad käed.

Oodata on uue valitsuse kulutamispidu. Juba räägitakse inimestele 2000 dollari helikopteriraha jagamisest, mis, nagu me kevadel nägime, läheb küllap osaliselt ka aktsiaturgudele. Biden küll tõstab ilmselt tulumaksu, aga mitte Trumpi-eelsele tasemele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles