WRC-sarjas jääb ära järjekordne ralli, asendus leiti kiirelt

Karl Mihkel Eller
Copy
Thierry Neuville.
Thierry Neuville. Foto: Bastien Baudin/Hyundai Motorsport GmbH

Rahvusvaheline Autoliit (FIA) otsustas ralli MM-sarja kalendris teha järjekordse muudatuse. Augustiks Põhja-Iirimaale planeeritud Suurbritannia etapi asemel lisati hooajale Belgias toimuv Ieperi ralli. Uue etapi täpsemad kuupäevad on veel selgumisel.

Mäletatavasti pidanuks WRC-autod Belgias kihutama ka mullu, kuid asendusvõistlusena kalendrisse lisatud Ieperi ralli jäi koroonaviiruse pandeemia tõttu lõpuks ikkagi ära.

Belgiast saab 35. riik, mis on MM-rallit korraldanud. Ühtlasi on tegemist Ott Tänaku meeskonnakaaslase, belglase Thierry Neuville’i (pildil) koduralliga.

«Ieper on olnud väga populaarne Euroopas toimuv ralli juba enam kui pool sajandit. Sealne rajaprofiil on kõikidele sõitjatele äärmiselt nõudlik ning olen väga rahul, et Belgia sai uuesti võimaluse, mis neilt eelmisel aastal olude sunnil ära võeti,» tõdes WRC-sarja juht Jona Siebel.

Siiski tundis Siebel kurbust Suurbritannia osavõistluse korraldajate pärast. «Kahju, et WRC-sari ei saa nautida koroonaviiruse leviku suurenemise tõttu Põhja-Iirimaa võlusid. WRC-sarjal on endiselt suur huvi seal rallit korraldada ning vaatame huviga järgmisel aastal toimuvat ning peame nendega läbirääkimisi,» jätkas Siebel.

Kehtiva kalendri põhjal algab tänavune hooaeg juba vähem kui kahe nädala pärast Monte Carlos. Samuti peaks lähiajal selguma, kas hooaja teine etapp sõidetakse Lapimaal Arktika ralli näol. DirtFishi andmetel on asjad liikunud positiivses suunas ning Arktika ralli MM-etapp võiks toimuda 25.–28. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles