Big Airis MK-debüüdi teinud Sildaru pääses poodiumile

Karl Mihkel Eller
Copy
Kelly Sildaru.
Kelly Sildaru. Foto: Lynn Pennington/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Freestyle-suusataja Kelly Sildaru (pildil)saavutas oma kõrvalala Big Airi MK-sarja debüüdil kolmanda koha.

Austrias Kreischbergis toimunud Big Airi avaetapi finaali viiendana pääsenud 18-aastane Sildaru näitas esimeses voorus taset: ta tegi puhta 1080 switch’i, sai kirja 76,4 punkti ja platseerus kolmandaks. Teises voorus kordas Sildaru sama trikki, sai sellega kohtunikelt 82 punkti ning oli jätkuvalt kolmas.

Esikohta hoidis 19-aastane prantslanna Tess Ledeux, napilt jäi talle alla šveitslanna Giulia Tanno. Selleks ajaks olid kaks konkurenti, itaallanna Silvia Bertagna ja šveitslanna Mathilde Gremaud ühe korra kukkunud ning oli selge, et poodiumikohad jagavad Ledeux, Tanno ja Sildaru. Viimaseks jäänud kolmandas voorus tegi Sildaru 900 switch’i ja sai 78,6 punkti. Kokku jäi eestlanna arvele 160,6 punkti, mis tähendas kolmandat kohta.

Tema järel tegi topeltsalto Tanno, mis pani surve alla selle ala valitseva maailmameistri Ledeux’. Nii juhtuski, et prantslanna kukkus maandumisel ning kahe parema vooru punktide summeerimisel jäi ta napilt esikohast ilma. Etapivõidu saavutas mitmekordne X-mängude medalivõitja Tanno.

Sildaru käis viimati rajal novembris, kui osales Stubais toimunud MK-etapil oma meelisalal pargisõidus. Seal oli ta kvalifikatsioonis parim, ent finaali eel kukkus nõnda õnnetult, et võistlus jäi pooleli.

Big Airi MK-etapp Kreischbergis

Finaal

1. Giulia Tanno, Šveits 173,40

2. Tess Ledeux, Prantsusmaa 172,40

3. Kelly Sildaru, Eesti 160,60

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles