Põhiseaduskomisjoni komejant jätkub täna (25)

Henry-Laur Allik
Copy
Põhiseaduskomisjoni esimehe Anti Poolametsa kabinetti saabunud opositsioonisaadikud keeldusid ruumist lahkumast, mistõttu lahkus Poolamets lõpuks ise.
Põhiseaduskomisjoni esimehe Anti Poolametsa kabinetti saabunud opositsioonisaadikud keeldusid ruumist lahkumast, mistõttu lahkus Poolamets lõpuks ise. Foto: Tairo Lutter

Riigikogu põhiseaduskomisjoni eilsel e-istungil jätkati samamoodi, nagu neljapäevasel istungil oli lõpetatud – omavahel sõimeldes ja üksteist süüdistades. Päeva lõpuks jõudis komisjon ära kuulata ainult sotsiaaldemokraatide abielureferendumi eelnõule muudatusettepanekute tegijad, reformierakondlasi aga mitte. Istung jätkub täna füüsiliselt riigikogus ning ühtlasi tuleb komisjonil Lauri Läänemetsa (SDE) tagasiastumise tõttu valida uus esimees ja aseesimees.

Reedene istung pidi toimuma elektroonilisel teel, kuna põhiseaduskomisjoni esimees Anti Poolamets (EKRE) soovis vältida neljapäevast olukorda, kui opositsioonisaadikud piiratud ajast kinni ei pidanud ja üritasid sõnavõttu venitada. Poolametsa plaan oli ajast üleminejad veebis lihtsalt vaigistada.

Siiski olid paljud saadikud istungi jaoks riigikokku kohale tulnud, nende hulgas Poolamets ise, kes läks istungit juhatama oma kabinetti põhiseaduskomisjoni ruumidesse. Opositsioonisaadikud ei olnud aga e-istungiga nõus ning sadasid enne istungit Poolametsa kabinetti ja nõudsin, et saaksid füüsiliselt osaleda.

Kommentaarid (25)
Copy
Tagasi üles