Laskesuusamaailma jahmatas paipoiss, kelle sponsorid on onu ja tädi!

Ville Arike
, reporter
Copy
Üllataja Sturla Holm Lægreid on tänavu koos ühe teatesõiduga võitnud juba viis MK-etappi.
Üllataja Sturla Holm Lægreid on tänavu koos ühe teatesõiduga võitnud juba viis MK-etappi. Foto: TOBIAS SCHWARZ/AFP/Scanpix

Laskesuusahooaeg on kestnud poolteist kuud ning üks mees jõudis maailma jahmatada juba eelmise aasta sees. Ta võitis avaetapil Kontiolahtis ühe sõidu, hiljem Hochfilzenis veel kaks tükki ning nüüd Oberhofis laupäeval ka jälitussõidu. Tema edu ei osanud ennustada isegi ta enda koondise treenerid ning lisaks paistab ta silma veel mitmel moel.

Saagem tuttavaks, 23-aastane norralane Sturla Holm Lægreid, kelle karjääris on tähtis koht ka Eesti talvepealinnal!

Norra koondise treener Siegfried Mazet tunnistas jõulude eel Hochfilzenis ajakirjanikele, et alles eelmisel hooajal võeti Lægreid kraad madalamasse (!), IBU sarja kaasa vaid põhjusel, et üks sportlane haigestus. Ent vahetusmehena võistlusele pääsenu võitis hoobilt ühisstardist sõidu. Järgnes pilet MK-etappidele, kus Lægreid sõitis end kahel sprindidistantsil järjest puhta laskmisega 15 parema sekka ja teenis sellega koha põhikoondises.

«Ta jäljendas vendi Bø’sid, võttis üle elemente nende tehnikast, kuid ma poleks hooaja eel kuidagi öelnud, et ta on juba võitmiseks küps,» vangutas Mazet pead.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles