Reopalu kalmistu rüüstelugu lahenes nelja päevaga (1)

Postimees
Copy
Reopalu surnuaia ristidelt varastatud nimeplaate näidanud Paide politseijaoskonna politseinik Priit Söörd ütles, et oma tööpraktikast tal niisugust rüüstamisjuhtumit meenutada ei ole. 
Reopalu surnuaia ristidelt varastatud nimeplaate näidanud Paide politseijaoskonna politseinik Priit Söörd ütles, et oma tööpraktikast tal niisugust rüüstamisjuhtumit meenutada ei ole. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Üleeile jõudis sel esmaspäeval ilmsiks tulnud Paide Reopalu kalmistu hauaristide rüüstamise lugu positiivsesse vahefinišisse, kui politsei asus üle kuulama kinni peetud kahtlusalust ja vanametallifirma andis politseile üle kuude jooksul nende varumiskonteinerisse oletatavalt kalmisturüüstajalt ostetud haudade nimeplaadid.

«Kahtlustatav on üle kuulatud ja vabastatud. Ta teeb uurijatega koostööd. Uurimine jätkub, nüüd tuleb võimalikult täpselt selgeks teha tekitatud kahju suurus ja võimalused kahju heastamiseks või hüvitamiseks,» ütles Lääne ringkonnaprokuratuuri prokurör Merike Lugna.

Prokuratuuri kinnitusel pole mehel varasemast kriminaalset tausta.

Järva Teatajale on teada, et 186 valdavalt 19. sajandist pärit Reopalu kalmistu hauaristilt kullatud vasesulamitest plaatide varguses kahtlustatav on Türi vallas Röa külas elav 76-aastane mees.

Eile andis vanametallifirma Kuusakoski Paide kogumispunkti juhataja politseile üle 161 Reopalu kalmistu ristidelt varastatud nimeplaati, mida kahtlustatav oli pikema aja jooksul kokkuostu müünud. Hinnanguliselt on puudu veel 40–50 haudadelt kadunud tahvlit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles