Obstruktsioon saadeti giljotiini alla (55)

Henry-Laur Allik
Copy

Eile hilisõhtul otsustas riigikogu põhiseaduskomisjon saata abieluteemalise rahvahääletuse eelnõu teisele lugemisele koos nelja üksiku abielu kohta käiva muudatusettepanekuga ja obstruktsiooni kobaraga ehk otsustas grupeerida ülejäänud 9313 muudatusettepanekut üheks.

Komisjoni esimees Anti Poolamets (EKRE) ütles, et riigikogu täiskokku saadetakse eelnõu teisele lugemisele koos nelja sisuliselt abieluga seotud muudatusettepanekuga sotsidelt. Ülejäänud ettepanekud pannakse suurde saali ühe kobarana maha hääletamiseks. «Nad on obstruktsiooni eesmärgil esitatud ja selles mõttes säilitab iga parlamendiliige oma õiguse algatada uusi eelnõusid. See käib ka riigikogu hea õigusloome tava juurde, et tegeletakse selle asjaga, mida algatati,» põhjendas Poolamets tuhandete muudatusettepanekute grupeerimist.

Protestid hääletati maha

Reformierakonna esimehe Kaja Kallase sõnul rikub grupeerimine räigelt riigikogu kodu- ja töökorra seadust. «Koos võib hääletada sama esitaja esitatud identseid ettepanekuid, aga ei või siduda täiesti erineva sisuga muudatusettepanekuid, eriti mis on esitatud ka erinevate esitajate poolt,» kommenteeris Kallas.

«Iga muudatusettepanekut, mis on saanud kaks poolthäält komisjonis, saab panna suures saalis hääletusele. Kui need on niimoodi kokku grupeeritud, siis minu õigus saada oma muudatusettepanekud suures saalis hääletada võetakse mult tegelikult lihtsalt ära,» lisas Kallas.

Kommentaarid (55)
Copy
Tagasi üles