Küsitlus: 64 protsenti abielureferendumil osalejatest hääletaks «jah» (3)

BNS
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

64 protsenti inimestest hääletaks selle poolt, et abielu peaks jääma Eestis mehe ja naise liiduks, selgub Ühiskonnauuringute instituudi tellimusel 29. detsembrist kuni 4. jaanuarini korraldatud küsitlusest.

Uuringufirma Norstat Eesti küsis rahvahääletusel osalemise kohta, et kui järgmisel pühapäeval toimuks rahvahääletus küsimuses «kas abielu peaks jääma Eestis mehe ja naise vaheliseks liiduks?», siis kas vastaja osaleks sellel. Rahvahääletusel osaleks 72 protsenti vastajatest, 21 protsenti ei osaleks ning kuus protsenti ei osanud oma seisukohta öelda. 

Kui vastaja ütles osalemise kohta «jah», siis küsiti veel, kuidas ta vastaks küsimusele «kas abielu peaks jääma Eestis mehe ja naise vaheliseks liiduks?». 64 protsenti vastaks «jah» ning 36 protsenti «ei». 

Eelmises küsitluses, mis viidi läbi 17.-23. novembrini, vastas 63 protsenti, et ütleks rahvahääletusel «jah» ning 37 protsenti ütleks «ei».

Selgelt eristub, et koalitsioonierakondade toetajatest suurem osa vastaks küsimusele «jah», opositsioonierakondade ja suur osa Eesti 200 toetajaid vastaks «ei». 

EKRE toetajatest: «jah» 91 protsenti ning «ei» 10 protsenti.

Keskerakonna toetajatest: «jah» 90 protsenti ning «ei» 10 protsenti. 

Isamaa toetajatest: «jah» 72 protsenti ning «ei» 28 protsenti.

Reformierakonna toetajatest: «jah» 35 protsenti ning «ei» 65 protsenti.

Sotsiaaldemokraaliku Erakonna toetajatest: «jah» 30 protsenti ning «ei» 70 protsenti. 

Eesti 200 toetajatest: «jah» 29 protsenti ning «ei» 71 protsenti. 

Uuringufirma Norstat teostas küsitluse 29. detsembrist 4. jaanuarini ning sellele vastas kokku tuhat 18-aastast ja vanemat Eesti kodanikku. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles