Kongress alustas Trumpi tagandamist (9)

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Esindajatekoja demokraadist spiiker Nancy Pelosi on üks Donald Trumpi tagandamisprotsessi algatajatest. 
Esindajatekoja demokraadist spiiker Nancy Pelosi on üks Donald Trumpi tagandamisprotsessi algatajatest. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/Scanpix

Ameerika Ühendriikide esindajatekoja demokraadid algatasid eile president Donald Trumpi tagandamisprotsessi, süüdistades riigipead ülestõusule ässitamises seoses eelmisel nädalal toimunud rünnakuga Kapitooliumile.

Esindajatekoja demokraadist spiiker Nancy Pelosi seadis asepresident Mike Pence’i laupäeval ultimaatumi ette: kui Pence ei nõustu andma käiku põhiseaduse 25. täiendust Trumpi ametist kõrvaldamiseks, algatatakse Kongressi alamkojas protsess presidendi tagandamiseks eelmisel kolmapäeval viis inimelu nõudnud Kapitooliumi rünnaku pärast.

Eilseks oli selge, et vabariiklased ei soovi lasta käiku sätet, mis lubaks presidendi tagandada, kui ta ei ole suuteline ametikohustusi täitma. Tagandamise jaoks oleks olnud vaja ka Trumpi valitsuskabineti enamuse heakskiitu.

Nagu lubatud, viisid demokraadid seejärel esindajatekotta oma tagandamiseelnõu, hääletamiseni loodetakse jõuda juba kolmapäeval.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles