Jõhvi vallajuhid viskusid Ilona Kaldre kaitsele (1)

Meinhard Pulk
, reporter
Copy
Ilona Kaldre Haabersti sotsiaalkeskuses. 
Ilona Kaldre Haabersti sotsiaalkeskuses. Foto: Konstantin Sednev

Selgeltnägijana tuntud ja praegu Jõhvi valla avalike suhete juhina töötav Ilona Kaldre sattus eelmisel nädalal skandaali oma pehmelt öeldes jõuliste seisukohtadega: muu hulgas nimetas ta Eestit politseiriigiks, Jõhvit pommiauguks ning kahtles koroonaviiruse leviku tõsiduses. Nende sõnade eest Kaldret aga tööst ilmajäämine ei ähvarda, kuigi tema töökohaga seotud küsimusi on rohkemgi kui pelgalt üks intervjuu.

Jõhvi valla juhtfiguurid andsid mõista, et päris nii karmilt, nagu refereeringus toodud, Kaldre oma sõnu ei mõelnud. «Osa asju oli kontekstist välja rebitud ja kõike ta päris nii ei mõelnud,» vastas Postimehele Jõhvi vallavanem Jüri Konrad.

Formaat nägi ette

Seega töökoha kaotus Kaldret ei ähvarda? «Me arutame seda veel. Olen öelnud, et tema väljendusviis võinuks parem olla, aga ma ei näe põhjust temaga töölepingu peatamiseks.»

Märgatavalt kriitilisem oli Kaldre suhtes teine abivallavanem Toomas Nael. ​Kui Postimees Naelaga ühendust võttis, oli too intervjuud kuulanud pool tundi. «Mulle ausalt öeldes ei meeldi,» vahendas ta oma esimesi muljeid. «Mina oma mõtteid nii ei väljenda ja leian, et täiskasvanud inimesel ei ole kohane niiviisi oma mõtteid väljendada. Usun, et vallavanem on temaga juba vestelnud või võtab selle kindlasti ette,» lausus Nael.

Ka Kaldre enda sõnul rebiti ta sõnad kontekstist välja ning seetõttu jagub tal eelkõige kriitikat ajakirjanikele. «Mina rääkisin emakeeles privaatses vestluses venekeelsete noortega vastavalt teatud stsenaariumile, mis edastati Youtube’i kanalil. Kohtumise formaat nägi esialgu ette natuke šokeerimist.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles