Video Seeder: kui selline asi toimus, siis mõistan selle resoluutselt hukka (11)

Copy
Foto: Pilt videost

Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder kuulis Porto Franco suhtes algatatud kriminaalmenetlusest ajakirjanike käest pärast seda, kui oli kohtunud president Kersti Kaljulaiuga.

Seeder vastas: «Kui selline asi toimus, siis mõistan selle resoluutselt hukka. Aga ma absoluutselt ei tea tagamaid. Ma praegu teie käest kuulen, tulen presidendi juurest. Aga loomulikult, kui sellised asjad peaksid vastama tõele, siis kindlasti täiesti hukkamõistu vääriv. Võin kinnitada, et Isamaa erakond on püüdnud alati olla oma rahastamisasjades korrektne.»

Kohtumise riigipeaga võttis Seeder kokku nii: «Me vestlesime presidendiga päris põhjalikult kujunenud olukorra üle, mis puudutab võimalikku rahvahääletust ja alternatiivseid lahendusi. Aga need alternatiivsed lahendused on kõik neisse süvenedes oluliselt keerulisemad, kui esialgu tundub. Nii me jõudsime ka siin järelduseni, et parlament peab ise leidma lahendused ka praegu kujunenud olukorrale. President ei saa olla see, kes parlamendile kirjutab ette või väljaspoolt ulatab õlekõrre. See väljapakutud lahendus on presidendi poolt hea katse, aga see pole sisuliselt kompromiss.» 

Kas presidendi ettepanek on laualt maas? «Ei, mina seda ei julge öelda. Seda pole koalitsioonis arutatud. See on ju nii värske ettepanek. Ka meie erakond pole saanud seda sisuliselt arutada. Ja juba homme on päevakorras rahvahääletuse eelnõu. Vaevalt et öö jooksul suudab koalitsioon nii olulises küsimuses kokku leppida ja veel vähem opositsiooniga kokku leppida. Aga see ei tähenda, et see teema oleks kusagil kõrval. Vaatame ning ootame ära homsed parlamendimenetluse arutelud.»

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles