Eesti bluusimutt Kaisa Ling poliitkorrektselt risti ette ei löö

Jürgen Rooste
, luuletaja
Copy
Kaisa Ling: Vastikute ja kurjade inimeste seisukohti ma aga ei taha ega viitsi mõista siiski. Seda ei ole vaja!
Kaisa Ling: Vastikute ja kurjade inimeste seisukohti ma aga ei taha ega viitsi mõista siiski. Seda ei ole vaja! Foto: Sander Ilvest

Kaisa Ling on kujunenud paari aastaga üheks Eesti lavade põnevamaks laulikuks. Tema vodevilli- ehk palaganibluusi ansambel Kaisa Ling Thing on bluusimaastikul omapärane, et mitte öelda kummaline tegija, kuna solistiks on naine ja teemad on läbivalt feministlikud.

Hetkel valmistab bänd ette oma teist täispikka albumit «Läänemure lained», mis on intiimne sissevaade naisbluusilaulja arengulukku. Samas tegijate kinnitusel aga ka eklektiline segu 20. sajandi esimese poole musta muusika järelkajadest Ida-Euroopas ja algupärase eesti vodevillibluusi esimesi katsetusi. End häbenemata bluusimutiks nimetav Kaisa Ling on plaadile kirjutanud kümme originaalvodevilli koostöös luuletaja ja bluusimuusiku Aapo Ilvese ning bändiga, kuhu kuuluvad Argo Toomel (kontrabass), Peep Kallas (trummid) ja Rene Paul (klaver).

Kaisa Ling Thingi tegijad loodavad, et see sajanditagustelt bluusinaistelt õpitud viis muusikat teha üllatab Eesti kuulajaid ning algatab nii mõnegi hoogsa diskussiooni. Koos on bänd bluusi mänginud juba aastast 2017 ning Hooandja abiga välja andnud ka oma debüütplaadi «Nii kole mees». Ka uuele plaadile palutakse selles keskkonnas huvilistel õlg alla panna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles