Keskerakond pidi kahtlustuse kohaselt saama Tederilt valimiste eel kuni miljoni (6)

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Kersti Kracht, Mihhail Korb, Hillar Teder.
Kersti Kracht, Mihhail Korb, Hillar Teder. Foto: Fotomontaaž/Postimees

Riigiprokuratuuri esitatud kahtlustuste järgi on Hillar Teder püüdnud saada Porto Franco kinnisvaraarendusele soodsaid otsuseid nii Tallinna linna kui ka riigi tasandil. Seetõttu on kahtlustus esitatud viiele inimesele ja Keskerakonnale.

«Möödunud aasta jaanuari keskpaigast kuni praeguseni kogutud tõendid viitavadki erinevatele kuritegudele, mille alusel alustati täna (eile – J. R.) kuriteokahtlusega inimeste suhtes avalike menetlustoimingute läbiviimist,» märkis juhtiv riigiprokurör Taavi Pern.

Aasta aega kestnud uurimise kohta ei teadnud avalikkus umbes kell 14, mil peaminister Jüri Ratas (Keskerakond) asus Vikerraadio otse-eetrisse saates «Stuudios on peaminister», veel mitte midagi. Samal ajal olid kaitsepolitsei ametnikud alustanud sihtasutuse Kred­Ex ruumides menetlustoiminguid, et leida tõendeid, mis aitaksid kaasa kahtlustuse saanud inimeste uurimisele.

Sel hetkel ei soovinud kummagi riigiasutuse kõneisikud kinnitada, mis asjus läbiotsimisi tehakse, ning palusid pöörduda riigiprokuratuuri poole. Valitsuse heakskiiduga Porto Franco arendusele 39,4 miljoni eurot laenu andnud KredExi kontori ukse taga polnud esmapilgul arugi saada, et seal kogutakse tõendeid. Kahtlusi kinnitati telefoni teel, kui paluti meedial uurimistoimingute läbiviijate nägusid mitte pildistada. Väliselt viitas läbiotsimisele vaid näiliselt inimtühi kontor ja lukustatud klaasukse ette tõmmatud kile.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles