FOTOD Ida-Virumaa hooldekodus käivad järelkustutustööd

Copy

Täna öösel Ida-Virumaal põlenud Männiku pansionaadis käivad järelkustutustööd. Öises põlengus hukkus kolm maja elanikku.

Päästjate saabudes oli leek majast väljas. Täpsustatud andmetel oli pansionaadis tulekahju ajal 45 hoolealust ja kaks töötajat - kokku 47 inimest. Tulekahjus hukkus kolm meest, üks kannatanu toimetati Ida-Viru keskhaiglasse ning 41 inimest majutas Lüganuse vald asenduspinnale.

Hooldekodu elanikud toimetati öösel Saka Cliffi hotelli, samuti Kiviõlisse Everesti ja Tuhamäe hostelitesse. Täna tuuakse osad elanikud tagasi Aa külla, kus pansionaadil teinegi maja, mis tulekahjus kannatada ei saanud. Mõned asukad leiavad peavarju Tapa vallas Imastu hooldekodus.

Hetkel käivad sündmuskohal järelkustutustööd. Kohapeal on neli päästemasinat, kiirabi ja politsei.

Hooldekodu direktori sõnul tuuakse praegu töötajate poolt, kes tulekahju ajal tööl polnud sooje tekke ja patju ning valmistutakse elanike transpordiks kõrvalasuvasse pansionaadi teise hoonesse.

Mõlemat hooldekodu hoonet, mis paiknevad kõrvuti, köeti tulest puutumata jäänud majas asuva gaasikatlaga. Millest põleng alguse sai, selgitab uurimine. Hetkel toimetavad selle väljaselgitamiseks kohapeal eksperdid.

Lüganuse vallavanem Andrea Eiche sõnul oli öösel avanenud pilt kole. «Maja oli täisleekides. Hea oli kuulda, et inimesed saadi välja,» ütles Eiche. Vallavanem jõudis ise koju 4.30 paiku, aidates organiseerida elanikke asenduspinnale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles