Presidendiga kohtunud Kristina Kallas: Eesti huvides on saada võimalikult kiiresti uus valitsus (13)

Copy
Eesti 200 esimees Kristina Kallas käis president Kersti Kaljulaidiga kohtumas.
Eesti 200 esimees Kristina Kallas käis president Kersti Kaljulaidiga kohtumas. Foto: Madis Veltman

Eesti 200 juht Kristina Kallas lausus täna enne president Kersti Kaljulaidi juurde rääkima minekut, et Eesti huvides oleks saada võimalikult kiiresti uus valitsus.

Kas Kaljulaidi kohtumissoov tuli talle üllatusna? «Ei tulnud üllatusena. Kuna president ütles mulle, et soovib rääkida abielureferendumi teemal, siis see ei olnud üllatus – Eesti 200 on väga selgelt sõna võtnud sel teemal,» sõnas Kallas Kadriorus.

Kui erakorralised valimised teemaks ei ole, siis mis on Eesti 200 roll praeguses olukorras? «Eks ma kuulan ära, arutame päevapoliitikat presidendiga. Kuna Eesti 200 toetus on kõrge ja meil on väga palju võimalusi, siis ma arvan, et me lihtsalt arutame päevapoliitikat.» 

Küsimusele, kas Eesti 200 näeb võimalust erakorralisteks valimisteks, vastas Kallas: «Ma arvan, et peaks andma Kaja Kallasele uuesti võimaluse see valitsus moodustada. See oleks õige. Üks asi on meie huvid, teine asi on Eesti huvid ja ma arvan, et meie huvides oleks, et saaksime võimalikult kiiresti endale valitsuse.»

Presidendi juurest naastes ütles Kallas: «Rääkisime juba muutunud olukorras uutest teemadest, mis võiksid olla uue valitsuse prioriteedid ning võiksid meie arvates olla Eesti jaoks olulised. Rääkisime haridusmaastikust, rohepöördest ja olulise teemana erakondade rahastamisest. Ma arvan, et see on asi, mis on vaja tõsiselt käsile võtta. Sest nagu tänane meile näitas, on ühest kriisist teise üheks suurimaks probleemiks erakondade rahastamine.»

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles