Harjumaa ja Ida-Virumaa piirangud on avaldanud positiivset mõju (1)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Terviseameti nakkushaiguste seire ja epideemiatõrje osakonna nõunik Irina Dontšenko.
Terviseameti nakkushaiguste seire ja epideemiatõrje osakonna nõunik Irina Dontšenko. Foto: Eero Vabamägi

Harjumaal ja Ida-Virumaal rakendatud piirangud on avaldanud positiivset mõju viiruse leviku piiramisel, ütles terviseameti epideemiatõrje osakonna nõunik Irina Dontšenko.

Dontšenko sõnul on Eestis jätkuvalt üleriigiline laiaulatuslik viiruse levik, samas on toimunud muudatused maakonniti. «Harjumaal ja Ida-Virumaal, mis on olnud piirangute all, on hakanud olukord paranema, ja see näitab, et piirangud annavad positiivset mõju,» ütles Dontšenko.

Samal ajal on viiruse leviku suur juurdekasv Pärnumaal, Jõgevamaal ja ka Viljandimaal. Sealjuures on kasvanud nakatumine pereringis, samuti on suur probleem hooldekodudes. Enim on tulnud haigusjuhte juurde vanuserühmades 70+ ja 80+. «Hooldekodudesse on viirus tulnud peamiselt hooldajate kaudu,» lisas Dontšenko.

Tallinnas on viimase 14 päeva haigusnäitaja 798 ning viimase kahe nädalaga lisandus pealinnas 3452 haigusjuhtu. «Linnaosade lõikes on haigestumine erinev - suurim number on jätkuvalt Lasnamäel 1021 haigestumisega viimase kahe nädalaga 100 000 elaniku kohta. Järgneb Haabersti 957-ga. Tallinna keskmine näitaja on aga 729,» rääkis Dontšenko.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles