Firenzest võib saada Tallinna sõpruslinn

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Firenze vanalinn.
Firenze vanalinn. Foto: Corbis / Scanpix

Tallinn ja Itaalia linn Firenze kirjutavad alla koostöömemorandumile, mis peaks viima sõpruslinnade lepingu sõlmimiseni.

Tallinna linnavalitsuse korraldusega kavatsetakse heaks kiita Firenze ja Tallinna linna vaheline koostöömemorandum, millega pooled soovivad edendada koostööd kultuuri-, sotsiaal- ja majandusvaldkonnas, teatas Raepress.

Tallinna abilinnapea Kaia Jäppinen sõnul ei saa jaanuari lõpul Tallinna delegatsiooni visiidi käigus allakirjutatavat koostöömemorandumit käsitleda sõpruslinna lepinguna, vaid esimese konkreetse sammuna, et alustada praktilist koostööd sõpruslinna lepinguni jõudmiseks tulevikus.

Volitused koostöömemorandumi allakirjutamiseks Tallinna linna nimel antakse abilinnapea Kaia Jäppinenile.

2007. aasta juulis kiitis Firenze linnanõukogu ühehäälselt heaks otsuse Firenze ja Tallinna vahel sõsarlinna lepingu sõlmimise kohta, et tugevdada linnadevahelisi kultuuri-, sotsiaal-, poliitilisi ja majandussuhteid.

Esimest korda arutati koostöösidemete loomist Firenze ja Tallinna vahel Firenzes elava Eesti aukonsuli Luigi Cecchini ja Tallinna linnapea kohtumisel 2005. aastal.

Ka on Firenze linn omistanud 2004. aastal Tallinnale XXII Firenze kultuuripreemia, mida annab välja Firenze-Euroopa Mario Conti nimeline kultuurikeskus 1938. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles