Pihl: politsei head töötulemused on viinud Laaneti meeleheitele

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Pihl
Jüri Pihl Foto: arhiiv

Siseminister Jüri Pihli sõnul on  võimatu aru saada, millest räägib Kalle Laanet, süüdistades siseministrit politseijuhtide suukorvistamises ja sisejulgeoleku olukorra varjamises.  

Kõik materjalid, mis kajastavad korrakaitse ja kuritegevuse näitajate arengut viimastel aastatel, on avalikult läbiarutatud pressikonverentsidel ja leidnud avaldamist meedias ning on kättesaadavad kõigile huvilistele sise- ja justiitsministeeriumi kodulehtedel, leiab siseminister.

«Mina soovitan Kalle Laanetil opositsioonis oleku aega kasulikult veeta ja analüüsida, miks tapmiste ja surmade näitajad tema siseministriks oleku ajal nii kõrged olid,» ütles siseminister Jüri Pihl.

Näiteks liikluses hukkus 2006. aastal 204 inimest, möödunud aastal 132. Tules kaotas elu 2006. aastal 164 inimest, möödunud aastal 89.

Ka tapmiste ja mõrvade arv on taasiseseisvumise aja madalaimal tasemel. 2006. aastal registreeriti 119 tapmist ja mõrva, 2008. aastal registreeriti neid 104.

«Kuritegevuse statistika näitas möödunud  aastal küll väikest kasvutendentsi, kuid seegi oli tingitud tõsiasjast, et riigikogu õiguskomisjon, mille aseesimees on Kalle Laanet, kriminaliseeris pisivargused.»

Korrakaitse asutuste hea töö tulemusena on viimastel aastatel rohkem avastatud peitkuritegusid nagu salakaubavedu, võltsimised, narkokuriteod ja korruptsioon. «Küllap need näitajad põhjustasidki endise siseministri meeleheitliku reaktsiooni, millega ta püüab avalikkust alatult eksitada,» arvas Pihl.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles