Mailis Reps: läksime äärmiselt viisakalt lahku (14)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Mailis Reps
Mailis Reps Foto: Eero Vabamägi

Eilse poliitpäeva üheks märgiliseks hetkeks sai Keskerakonna asejuhi Mailis Repsi intervjuu, kus ta eri väljaannete ajakirjanike küsimustele vastates teatas, et peaminister Jüri Ratase tagasiastumisega lõppes ka koalitsioon ning Keskerakond võib nüüd välja öelda, et ei toeta abielureferendumit.

«Selle hetkeni, kuni koalitsioon jätkus, jätkasime koalitsioonilepingu täitmist. Kui peaminister oli tagasi astunud, oli koalitsioon läbi,» lausus Reps. Ühtlasi avalikustas ta, et Keskerakond on uue võimuliidu loomise asjus mõttevahetusi pidanud Reformierakonna juhi Kaja Kallasega. «Kindlasti ei ole me mitte midagi ametlikku kokku leppinud. See on olnud pigem põgus ja mitteametlik,» täpsustas Reps.

Lisaks selgus, et koalitsioon oli kokku leppinud, et abielureferendumi eelnõu võetakse riigikogu päevakorrast maha. «Pärast seda, kui edastasime informatsiooni, et suure tõenäosusega ei ole meil huvi EKREga jätkata, teatas EKRE, et ta ei võta seda päevakorrast välja,» selgitas Reps, miks eile eelnõu üle suures saalis siiski hääletati.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles