Kaja Kallase teine võimalus (8)

Henry-Laur Allik
Copy
Reformierakonna esimehel Kaja Kallasel, kes 2019. aasta märtsis üle mängiti, on seekord suurem võimalus peaministriks saada, kuna Keskerakond teatas, et EKREga koos valitsuses jätkata ei soovita. 
Reformierakonna esimehel Kaja Kallasel, kes 2019. aasta märtsis üle mängiti, on seekord suurem võimalus peaministriks saada, kuna Keskerakond teatas, et EKREga koos valitsuses jätkata ei soovita. Foto: Raigo Pajula

Kuigi pärast peaminister Jüri Ratase tagasiastumist liikusid jutud, et senine koalitsioon jätkab koostööd uue peaministriga, oli lõuna paiku selge, et Keskerakond ei soovi EKREga koalitsioonis jätkata ning tulevikku nähakse hoopis Reformierakonnaga.

Kui Ratas oli president Kersti Kaljulaidile teatanud oma tagasiastumisest, tegi president kohe Reformierakonna esimehele Kaja Kallasele ettepaneku asuda peaministrikandidaadiks ja moodustada uus valitus. «Meil pole praegu aega oodata formaalsete tähtaegade kukkumist. Meil pole aega venitada. Valitsuskriis tuleb lahendada kiiresti. Eesti inimestel on vaja toimivat riigijuhtimist,» põhjendas Kaljulaid kiiret tegutsemist.

Kallas andis pärast Kaljulaidi ettepanekut lühikese intervjuu, kus ütles, et võtab ettepaneku vastu, kuid keeldus vastamast küsimustele, kellega võidaks uus koalitsioon moodustada. «Me ei pea neid läbirääkimisi siin kaamerate ees, esiteks on meil vaja kõigepealt ikkagi tahet erakondade poolt uus valitsus moodustada ja see on see, millega me praegu tegeleme,» ütles Kallas keskpäeva paiku.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles