CDU valib Merkeli kursi ja Merzi uusvana suuna vahel (1)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Soosik CDU esimehe kohale on arvamusküsitluste kohaselt Friedrich Merz (esiplaanil), kuid et juhti valivad delegaadid ei pruugi jagada partei lihtliikmete nägemust, ei saa alahinnata ka Norbert Röttgeni (taga vasakul) ja Armin Lascheti (taga paremal) võimalusi. 
Soosik CDU esimehe kohale on arvamusküsitluste kohaselt Friedrich Merz (esiplaanil), kuid et juhti valivad delegaadid ei pruugi jagada partei lihtliikmete nägemust, ei saa alahinnata ka Norbert Röttgeni (taga vasakul) ja Armin Lascheti (taga paremal) võimalusi. Foto: Andreas Gora/Pool/Epa/Scanpix

Kolm kandidaati, kes pürgivad Saksamaa juhtpartei Kristlik-Demokraatliku Liidu (CDU) etteotsa ja sellega kantsler Angela Merkeli kingadesse, on oma erineva tulevikunägemuse kiuste silmitsi sama murega – neist keegi pole suutnud köita ei parteikaaslasi ega rahvast.

Hiljutise Deutschland-Trendi arvamusküsitluse kohaselt juhib esimehekandidaatidest CDU liikmete seas 29-protsendise toetusega Friedrich Merz ning 25 protsendiga jälitavad teda nii Armin Laschet kui ka Norbert Röttgen. Seega võib ülehomme, kui tuhatkond delegaati esimeest valima hakkavad, oodata tihedat rebimist.

Eelmisel reedel peetud otsustavat esimehekandidaatide debatti hindasid Saksa poliitikavaatlejad laisaks ja kiretuks vestlusringiks, kus kolm meest peamiselt üksteisele kaasa noogutasid. Die Zeiti andmeil ollakse partei siseringis kandidaatide plassi etteaste pärast mures.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles