Ilmapoiss, näitlejad ja kaamera Indias

Eva Kübar
, Filmikriitik
Copy
Minisari «Namaste». Christopher Rajaveer ja Kristin Uusna.
Minisari «Namaste». Christopher Rajaveer ja Kristin Uusna. Foto: kaader seriaalist

India kõlab rütmikalt, vürtsikalt, kirevalt ja kuumalt. Ja kui eesmärk on linnulennult puudutada selle hipituristide Meka pealispinda, siis seda täidab aasta algul ETV2 ekraanile tulnud kolmeosaline minisari «Namaste» eeskujulikult.

«Hipiturist» võib ehk mõistena tuska tekitada või piiravalt mõjuda, aga mõtlen siinkohal enamasti 30. eluaasta tuuris seljakotirändurit, kes Aasias iseennast avastab. Rishikesh, Varanasi, Haridwar, Kerala – neid kohtab kõikjal. Enamasti liiguvad nad ringi juba hommikuhämaruses, joogamatikott õlal ja mõnelt kohalikult baabalt õnnistuseks saadud oranž täpike otsaees.

Õnneks ei ole «Namaste» reisiseltskond üldse selline. Pigem on nad tegusad kultuurihuvilised noored, keda ühendab huvi elu ja selle erinevuste vastu. Tulemus on saanud kiire, hoogne ja kohati koomiline – et koos on kaks n-ö päris näitlejat (Christopher Rajaveer ja Carl Robert Saaremäe), üks harrastusnäitleja (Kristin Uusna) ja ilmapoiss Ott Nool, siis lippavast lobast ja huumorist puudust ei tule.

Edevusest samuti mitte. Ükskõik, kas kolm noormeest kõõluvad parasjagu avatud rongiaknal, on kest New Delhi liikluskaost tuk-tukki litsutud või püüavad ilma ühegi söögiriistata India templis kohalikku toitu süüa, kiire spontaanne reportaaž olukorrast on tarvis anda kohe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles