Margus Parts: Kapitooliumi rünnaku topeltstandardid (3)

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Margus Parts.
Margus Parts. Foto: Postimees.ee

Eestikeelses meediaruumis ilmunud konservatiivsete arvajate kommentaarid seoses Ameerika Ühendriikide Kapitooliumile korraldatud rünnakuga tekitavad küsimuse, kelle saba siin päästa üritatakse.

Alustame siinsamas leheveergudel ilmunud arvamuslooga, kus autor väidab, et paljud poliitikud, ajakirjanikud ja vaatlejad kasutavad olukorda ära näitamaks, kui ohtlikud ja pahad on traditsioonilise maailmakäsitlusega inimesed.

Igapäevase Ühendriikide meediaruumi jälgijana võin kinnitada, et esiplaanil ei ole sugugi katsed konservatiive demoniseerida, vaid mõlema poole tõsine mure julgeolekuolukorra ja äärmusluse pärast riigis. Kriitika on suunatud nende pihta, kes täiesti teadlikult ohtliku mänguga kaasa läksid, kuid rünnakuks konservatiivsusele on seda raske nimetada.

Oma positsioonide kaitsmiseks kasutatakse sageli meelevaldseid hüperboole, konteksti täielikult eirates. Näiteks õigustus ühelt teiselt autorilt: mida saab Trumpi toetajatele ette heita, kui nad «vaid järgivad vastaspoole poolt neli aastat tagasi antud eeskuju: 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles