Põlluaas jätkab riigikogu spiikrina kuni märtsi teise pooleni (1)

Meinhard Pulk
, toimetas
Copy
Henn Põlluaas.
Henn Põlluaas. Foto: Tairo Lutter

Vaatamata uuele loodavale Keskerakonna ja Reformierakonna koalitsioonile jätkab riigikogu juhatus senises koosseisus kuni märtsi teise pooleni.

Riigikogu kodu- ja töökorra seaduse järgi toimub riigikogu esimehe ja aseesimeeste korraline valimine täiskogu töönädala viimasel istungil enne ühe aasta möödumist riigikogu esimehe ja aseesimeeste eelmisest korralisest valimisest.

Kuna Henn Põlluaas (EKRE) valiti riigikogu esimeheks ning Siim Kallas (Reformierakond) ja Helir-Valdor Seeder (Isamaa) aseesimeesteks 25. märtsil 2020, siis uut riigikogu juhatust hakatakse valima 22. märtsiga algaval nädalal - suure tõenäosusega kolmapäeval, 24. märtsil.

Riigikogu juhatus võib varem langeda vaid juhul, kui Põlluaas peaks ise tagasi astuma. Seda ta aga teha ei kavatse. «Riigikogu juhatus valitakse igal aastal ja mina kavatsen olla nii kaua ametis. Ma olen enda arvates oma tööga hästi hakkama saanud ja mind on valinud ametisse riigikogu. Ma ei näe põhjust tagasi astuda selle pärast, et konservatiivne koalitsioon on asendatud korruptiivse koalitsiooniga,» lausus Põlluaas ERRile.

Tõenäoliseks uueks spiikriks on peetud senist peaministrit Jüri Ratast (Keskerakond), kes praegu veel selliseid jutte eitab.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles