NÄDALA PLAAT Sir Paul McCartney sajaprotsendiline käsitööalbum

Margus Haav
, reporter
Copy
Paul McCartneyt peetakse üheks kõige olulisemaks levimuusikuks ja ühtlasi popmuusika ajaloo edukaimaks heliloojaks.
Paul McCartneyt peetakse üheks kõige olulisemaks levimuusikuks ja ühtlasi popmuusika ajaloo edukaimaks heliloojaks. Foto: Nbc/The Tonight Show/ZUMAPRESS.com

Vanameistrite albumeid on tore kuulata, eriti kui tegemist on vitaalsete maestrotega, kellel vaatamata kõigele on ikka veel midagi öelda. Sir Paul McCartney (78) on üks sellistest. Tema privileeg ja ühtlasi koorem on olla maailma läbi aegade kõige kuulsama bändi liige. Kui mõtlema jääda, siis ongi ta nagu kõndiv ausammas. Vähe on seda, mida ta pole kogenud. Proletariaadipoisist miljardäriks, sotsiaalmaja asukast aristokraadist maaomanikuks. Ja muidugi The Beatles. Ega tal kerge pole.

Kui uskuda tema biograafe, siis on üks meest läbi elu jälitanud painetest see, et biitlite palade autorite juures on märgitud John Lennon esimesena. Ühest küljest on McCartney proovinud viimased pool sajandit nii teadlikult kui alateadlikult tõestada, et ta on tõsiselt võetav muusik ka ilma biitliteta. Teisalt pole tal seda vaja teha juba pärast oma esimesi projekte pärast Liverpooli neliku ametlikku lagunemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles