Reformierakond abieluvõrdsuse eelnõuga hetkel ei tegele (9)

Meinhard Pulk
, reporter
Copy
Annely Akkermann.
Annely Akkermann. Foto: Madis Veltman

Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni saadik Annely Akkermann kinnitas Postimehele, et nende ridades ei tegeleta hetkel sotsiaaldemokraatide ja Keskerakonna esitatud eelnõuga kooselulepingu ning abielu võrdsustamiseks.

«Imre Sooäär pöördus üksikult kõigi saadikute poole ning pani teele digiallkirjastamise platvormi. Meie (Reformierakond) oleme praegu otsustanud, et me sellega ei tegele, kuna on tähtsamaid asju,» kinnitas Akkermann. «Aga mis jõuab koalitsioonilepingusse, ei oska ma öelda, sest need läbirääkimised on nii algusjärgus ja seda teemat pole puudutatud.»

Lahkuv peaminister Jüri Ratas (Keskerakond) lausus kolmapäevases ETV saates Esimene Stuudio, et nüüd on õige hetk vastu võtta kooseluseaduse rakendusaktid. «Sellest on väga palju varem meie erakonnas juttu olnud. Abieluvõrdsuse eelnõu, mis põhimõtteliselt oli Sooääre eelnõu, ei ole meie fraktsioonis tõsiselt arutatud. Need, kes tahtsid, kirjutasid alla, ning kes ei tahtnud, need ei kirjutanud. Supp on hetkel hirmus kuum, et seda süüa –on hoopis teised probleemid.»

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles