UGRI VAADE. Kas udmurtidel on üldse võimalik häält teha? (3)

Jaak Prozes
, Fenno-Ugria Asutuse nõunik
Copy
Osa võimude klantspildist, mis kujutab udmurtide elu ja tulevikku Venemaal helgetes toonides, on ka 2012. aastal Eurovisiooni lauluvõistlusel Venemaad esindanud Udmurtia vanamemmede folkansambel Buranovskie Babuški. 
Osa võimude klantspildist, mis kujutab udmurtide elu ja tulevikku Venemaal helgetes toonides, on ka 2012. aastal Eurovisiooni lauluvõistlusel Venemaad esindanud Udmurtia vanamemmede folkansambel Buranovskie Babuški. Foto: Kristina Koroljova /itar-tass/Scnapix

Peaaegu kõik suuremad Venemaa Föderatsiooni soome-ugri rahvad pidasid mullu oma kongresse, mis enamasti toimuvad iga nelja aasta tagant.

Tavapäraselt korraldatakse kongressid enne soome-ugri rahvaste maailmakongressi, et valida sinna delegaadid. Nüüd oli aga kõik pisut teisiti: enamik kongresside toimumisaegu lükati edasi nagu ka Tartus toimuma pidanud soome-ugri rahvaste maailmakongress.

Viimasena toimus 17. detsembril udmurdi rahva XIV, ametliku nimetusega regioonidevahelise ühiskondliku organisatsiooni Udmurt Keneš (eesti keeles Udmurdi Nõukogu) kongress. Kokku kogunes 375 delegaati, mida oli koroonaviiruse tõttu tunduvalt vähem kui samasugustel üritustel varem.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles