ÜLEVAADE. Hindu äärmuslased tõrjuvad segaabielusid jõuvõtetega

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Detsembri alguses avaldasid Bangalores eri rühimituste aktivistid meelt mitme Bharatiya Janata Partei (BJP) juhitava osariigi otsuse või plaani vastu takistada seadustega usuüleseid suhteid. 
Detsembri alguses avaldasid Bangalores eri rühimituste aktivistid meelt mitme Bharatiya Janata Partei (BJP) juhitava osariigi otsuse või plaani vastu takistada seadustega usuüleseid suhteid. Foto: Manjunath Kiran/AFP/Scanpix

Ühel õhtul mullu detsembris jalutas 16-aastane hindu tüdruk koos oma endise klassivenna, temast pisut vanema moslemi poisiga India Uttar Pradeshi osariigis Bijnoris sünnipäevapeolt koju. Järsku hakkas neid jälitama rühm kaigastega mehi ning sundis noored politseijaoskonda.

Nüüd istub noormees, kes perekonna väitel on alaealine, kuid politsei sõnul 18-aastane, vanglas süüdistatuna nn armastuse džihaadis ehk katses sundida neiut abielu ettekäändel islamisse astuma.

Praeguseks juba poolteist kuud on Uttar Pradeshi osariigis tegu kriminaalkuriteoga, mis võib viia kuni kümneks aastaks trellide taha. Jaanuaris hakkas sarnane seadus kehtima ka Madhya Pradeshis.

Kuriteoraport, mis väidetavalt tugineb tüdruku isa kaebusele, sedastab, et süüdistatav survestas neiut endaga põgenema, et temaga abielluda ja panna teda usku vahetama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles