Hillar Teder – helde, teatud tingimustel (3)

Erik Aru
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Hillar Teder.
Hillar Teder. Foto: Erik Tikan

Küllap mõtles nii mõnigi inimene sellel nädalal samamoodi nagu ärimees ja olümpiakomitee juht Urmas Sõõrumaa, kes ütles: «Minu mõistus tõrgub seda uskumast. See ei saa olla reaalne.» Ärimees Hillar Teder, kes on vaid mõne aasta eest  altkäemaksu andmisega vahele jäänud, lubas prokuratuuri kahtlustuse järgi teenete eest miljonit Keskerakonnale (kes on samas kohtuasjas karistada saanud) ja avalikustamata summat rahandusministri nõunikule Kersti Krachtile.

Tekib mõistagi küsimus, miks ometi. Kas tõesti teistmoodi ei saa? Või on see selline harjumus? Pärit endistest aegadest või hoopis teisest kultuurist – Tederi äri on ju käinud suuresti hoopis sellistes riikides, kus asju aetakse üpris teistmoodi, kui meil sellel aastatuhandel kombeks.

Kindlasti saab meil teisiti. Juba 2006. aastal, kui puhkes maadevahetuse skandaal, oli ärimeeste seast kuulda nurinat. Sai ka siis seadusi rikkumata äri ajada, ent käputäis tegelasi polnud sellest lihtsalt aru saanud ja tegutses inertsist ikka vanaviisi, muutes sellega ülejäänute elu keerulisemaks.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles